Linkovi

SAD: Četiri osobe poginule, dve se vode kao nestale u olujnom nevremenu


Četiri osobe poginule su, dok se dve vode kao nestale u olujnom nevremenu, koje je zahvatilo jugozapadni deo Sjedinjenih Država, izazivajući poplave i pustošenja.

U mnogim oblastima na jugozapadu zemlje i dalje pada kiša, praćena poplavama zbog kojih su mnoge porodice morale da napuste svoje domove. Odložena su i brojna putovanja. Ovo je jedna od najgorih oluja na aerodromu u Dalasu u dužem vremenskom periodu.

Zbog loših vremenskih uslova odloženo je blizu 700 letova, dok je kontrolni toranj evakuisan. U jednom trenutku duvao je vetar jačine 160 kilometara na sat.

Spasilačke ekipe u Dalasu uspele su da izvuku ljude iz poplavljenih domova i autobusa. U poplavama u Mizuriju poginule su četiri osobe, dok su stotine evakuisane. Dve osobe vode se kao nestale u Arkanzasu, gde su na snazi upozorenje od poplava i tornada. Nacionalni meteorološki centar izdao je ista upozorenja od Teksasa do Ohaja. Zvaničnici prate i situaciju oko reke Misisipi, koja je u poslednjih 18 sati porasla za 183 centimetra.

XS
SM
MD
LG