Linkovi

Lutovac: Dobri odnosi Srbije i Crne Gore bez obzira na to ko je na vlasti


Srbija i Crna Gora moraju da izgrade odnose koji neće zavisiti od toga ko je na vlasti u jednoj ili drugoj državi, rekao je danas ambasador Srbije u Podgorici Zoran Lutovac nakon susreta sa predsjedničkim kandidatom Nebojšom Medojevićem.

Lutovac je to kazao odgovarajući na pitanje kako će se, ukoliko u Srbiji na izborima ne pobijede demokratske i evropske snage, to odraziti na buduće odnose dvije države.

’’Nadam se da će naši odnosi biti vrlo brzo postavljeni na takve temelje i da će takva pitanja u skorijoj budućnosti biti izlišna’’, kazao je Lutovac nakon razgovora sa predsjednikom Pokreta za promjene Nebojšom Medojevićem.

Navodeći da mu je prvenstveni cilj uspostavljanje što boljih odnosa Srbije i Crne Gore, on je najavio da će se sastajati sa svima u Crnoj Gori koji mogu doprinijeti njihovom poboljšanju.

On je rekao da je naišao na dobar prijem u Crnoj Gori od svih političkih partija, javnih radnika, kao i nevladinog sektora.

Medojević je kazao da je imenovanje Lutovca za ambasadora u Crnoj Gori znak da će odnosi između Srbije i Crne Gore početi konačno da se popravljaju.

On je napomenuo da je sa predsjendikom Srbije Borisom Tadićem prije dvije godine razgovarao o otvaranju dijaloga i pravljenju dvije stručne ekipe koje će pripremiti dokument o evropskom strateškom partnerstvu Srbije i Crne Gore.

Kada je riječ o Kosovu, on je ponovio da Crna Gora ne treba u ovom trenutku da se istrčava sa bilo kakvom odlukom, jer se radi o pitanju koje može osjetljivo da djeluje i na unutrašnju crnogorsku političku scenu.

»I u Briselu i u Srbiji demokratski orijentisane političke strukture razumiju specifičnost trenutka u Crnoj Gori i niko od nje ne očekuje da donosi ishitrene odluke«, zaključio je Medojević.

XS
SM
MD
LG