Linkovi

Sutra ističe rok za predaju kandidatura za izbor predsednika Crne Gore


Rok za predaju kandidatura za izbore za predsjednika Crne Gore ističe sjutra, a Državna izborna komisija potom ima 48 sati da utvrdi listu kandidata. No, već je izvjesno da će se na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori nadmetati četiri stranačka predstavnika

DIK je do sada potvrdila kandidature predstavnika vladajuće koalicije Filipa Vujanovića, Srpske liste Andrije Mandića, Pokreta za promjene Nebojše Medojevića i Socijalističke narodne partije Srđana Milića.

Predsjednik Crne Gore se bira na opštim zborima, neposredno i tajnim glasanjem, na vrijeme od pet godina.

Za predsjednika Crne Gore izabran je kandidat koji je dobio više od polovine važećih glasova birača koji su glasali. Ako nijedan kandidat ne dobije taj broj glasova održava se drugi krug izbora za 14 dana.

Za to vrijeme, predsjednički kandidati nastavljaju obilazak crnogorskih gradova.

Predsjednički kandidat DPS Filip Vujanović kazao je sinoć da su njegovi protivkandidati okrenuli leđa Crnoj Gori kada joj je bilo najpotrebnije i da ne zaslužuju da budu predsjedici države za koju nisu glasali.

On je kazao da se tokom aktuelnog predsjedničkog mandata borio za dobro Crne Gore i da je ispunio sva obećanja, navodeći da će sigurno pobijediti 6. aprila zbog dobra svih crnogorskih građana.

„Ispunio sam najveće obećanje, a to je obnova državnosti Crne Gore. Sada moramo da se okrenemo jedni drugima i da prevaziđemo sve razlike“, rekao je Vujanović

Predsjednički kandidat Pokreta za promjene Nebojša Medojević, rekao je sinoć u Kotoru da ekonomske reforme bez pravne države, pravde i demokratije, donose plodove samo nekolicini ljudi.

On je stanje danas u Crnoj Gori uporedio sa Njemačkom 30-tih godina prošlog vijeka kada je vladala jedna Nacional-socijalistička partija.

XS
SM
MD
LG