Linkovi

Hit-album tinejdžera sa Jamajke u vrhu Bilbordove liste


Sedamnaestogodišnjak sa Jamajke Šon Kingston osvojio je preko noći svet muzike a njegov prvi singl “Beautiful Girls” nalazi se na vrhu top lista pop i urbane muzike. Novinar Glasa Amerike Leri London razgovarao je sa Kingstonom kada ga je turneja po SAD dovela ovde, u Vašington.

Stil Šona Kingstona je jedinstvenispoj regea i popa, a njegovi tekstovi ne sadrže nikakve ružne reči. Nedavno je okončao turneju po Evropi, a kaže da ga uopšte nije iznenadio prijem na koji je naišao kod publike.

"Moja muzika je rege pomešan sa malo popa i ritma i bluza. Tako ja zadirem u različite žanrove, i jasno mi je zašto se moja muzika dopada ljudima u Evropi” – kaže Šon.

Njegov prvi album – “Šon Kingston” – odmah je zauzeo šesto mesto na Bilbordovoj listi što znači da je Šon preko noći postao zvezda.

"Da budem iskren, uvek sam sanjao i molio se Bogu da se to desi. Ali kada je uspeh došao, nisam ni sanjao kako će se brzo sve dogoditi. Desilo se dok sam trepnuo okom” – priča Kingston.

Za razliku od mnogih umetnika, mladi Šon Kingston piše sve tekstove za svoje optimistične pesme, ali dobro zna i šta je patnja.

"Moja majka je završila u zatvoru kada sam imao 14 godina. Neko vreme sam živeo na ulici. Pošto sam bio 14-godišnjak kome se sve to desilo, ne mislim da postoji mnogo ljudi koji bi mogli da prodju kroz sve to tako kao ja. Zato mislim da je pravi blagoslov to što sam stigao ovde gde jesam”.

Šon Kingston uživa u svom trenutnom uspehu, ali ga, začudo, ne brine mnogo šta donosi budućnost.

"Uopšte ne osećam pritisak jer mislim da imam pravi tim. U ovom poslu sve je u timskom radu, a ja mislim da iza sebe imam pravi tim. Ne možemo da izgubimo” zaključuje u razgovoru za Glas Amerike Šon Kingston.


Povezani članci

XS
SM
MD
LG