Linkovi

Martin Lorens traga za najboljom školom za kćerku u komediji “College Road Trip”


Komičar Martin Lorens glumi preterano zaštitnički nastrojenog oca a tinejdžerska zvezda Rejven Simon je njegova samostalna ćerka, sa kojom polazi u avanturu vožnje po Americi, kako bi pronašli idealan fakultet za nju.

Džejms Porter je šef policije u predgradju nadomak Čikaga, na američkom Srednjem zapadu. Planirao je da će njegova ćerka Melani, kada završi srednju školu pohadjati univerzitet najbliži njihovoj kući. Medjutim, Melani ima druge ideje.

Porter teška srca dozvoljava ćerki da poseti kampus univerziteta Džordžtaun u Vašingtonu, ali insistira na tome da zajedno obidju još nekoliko fakulteta.

On misli da će uspeti da je na prevaru navede da izabere obližnji univerzitet Nortvestern, medjutim u toku njihove ture po koledžima, otac i ćerka počinju da osećaju novo poštovanje jedno prema drugom.

Martin Lorens kaže da mu je uloga policajca Portera pružila priliku za razne komične situacije, od prisustva praseta – kućnog ljubimca do autobusa punog turista koji pevaju karaoke. Lorens ipak tvrdi da ova komedija puna gegova - ima dušu.

“Tema je univerzalna – ćerka koja napušta dom. Svaki roditelj, bilo da je crnac, belac, Kinez … ako imate dete koje volite i koje odlazi od kuće, a vama je teško da se sa tim pomirite – moći ćete da se poistovetite sa mojim likom, tako da je ovo film za sve”.

Doni Ozmond, koji je kao dečak bio zvezda američke televizije 1960-ih da bi potom ostvario uspešnu karijeru na Brodveju, tumači ulogu Daga, još jednog oca na proputovanju po Americi sa ćerkom koja se sprema za upis na fakultet, ali oni kao da dolaze iz sasvim drugačijeg sveta … u kome je normalno da otac i ćerka zapevaju zajedno melodije iz poznatih TV serija.

Ono što je “kul” kod ovog filma je što sadrži nešto za svakoga, za svaki uzrast. Roditelji mogu da se poistovete sa ocem koji ne želi da pusti ćerku da se odvoji, tinejdžeri i studenti će se identifikovati sa njenom molbom – “pusti me”. Deca će voleti prase … tako da za svakog ima po nešto.”

TV zvezda i pevačica Rejven-Simon glumi tinejdžerku Melani, koja pokušava da se osamostali od roditelja.

“Definitivno sam se identifikovala sa njom, pošto imam oca I majku koji su u velikoj meri učestvovali u mojoj karijeri dok jednog dana nisam rekla – “hej, ljudi, htela bih da ja donosim odluke, hoću da JA upravljam svojom karijerom”. To je bila moja lična situacija kao iz “ture po koledžima”. Ista stvar se desila meni kao I Melani, morala sam da postepeno radim na tome da ih ubedim da sam dovoljno odgovorna I da mogu da vodim računa o sebi”.

U filmu "College Road Trip" takodje glumi komičarka Kim Vajtli kao Melanina večito nasmejana majka puna razumevanja. Film je režirao Rodžer Kambl.

XS
SM
MD
LG