Linkovi

Majkrosoft pustio u opticaj probni oblik osme verzije Internet eksplorera


Svudaprisutni Majkrosoft, tvorac najrasprostranjenijeg kompjuterskog operativnog sistema Vindous, pustio je u opticaj probni oblik osme verzije svog popularnog pretraživača Internet eksplorer.

Probni oblik se pušta u promet kako bi korisnici mogli da ga ispobaju u praksi i kako bi kompanija mogla da ispravi i očisti sve ”bagove.“ Internet eksplorer 8 ima pet važnijih novih dodataka, koji olakšavaju korišenje interneta i povećavaju bezbednost korisnika. Dodatak nazvan ”activities“ omogućava korisnicima da skrate proceduru traganja za dodatnim informacijama. Ako, na primer, naiđete u nekom tekstu na neku adresu i želite da pogledate na mapi gde se ona nalazi, procedura je znatno skraćena. Ako nađete nepoznatu reč, dovoljan je jedan klik da je pronađete u rečniku.

Drugi dodatak je automatsko javljanje promena na sajtovima koje korisnik redovno posećuje, kao što su vremenske prognoze, rezultati utakmica i slično. Još jedan koristan dodatak je mogućnost da se u liniju sa najomiljenijim adresama stavljaju i adrese važnih dokumenata u kompjuteru, radi trenutnog pristupa. Internet eksplorer 8 ima i mogućnost automatskog oporavka od kočenja i zaglavljivanja, kako korisnik ne bi izgubio stranicu koju je imao otvorenu ili na kojoj je radio. Na kraju, osmica ima i filter protiv ”fiširanja,“ koji upozorava korisnika ako sajt koji je otvorio pokušava da iz njegovog kompjutera povuče lične ili finansijske infromacije. Internet eksplorer osam može da se nađe na adresi.

XS
SM
MD
LG