Linkovi

Policija nije pronašla vezu između pisama i napada na Tajms Skveru


Istražitelji u Njujorku i dalje pokušavaju da utvrde ko je odgovoran za postavljanje bombe blizu vojnog regrutnog centra na Tajms Skveru. Potraga za počiniocem čak je proširena i do granice sa Kanadom.

Kamera jednog privatnog obezbeđenja snimila je celi incident. Biciklista prilazi vojnom regrutnom centru u 3.40 minuta ujutro. Silazi s bicikla, ide do zgrade i zatim odlazi. Nekoliko trenutaka kasnije odjekuje eksplozija.

Eksplozivna naprava nije bila naročito sofisticirana. Reč je o eksplozivu slabijeg intenziteta, koji se nalazio u kutiji za municiju.

Od jačine eksplozije popucala su stakla na zgradi centra, ali niko nije povrijeđen. Vlasti su kasno sinoć otkrile da je nekoliko članova kongresa primilo navodne čestitke, sa povratnom adresom u Holivudu, u kojima se nalazila politička poruka protiv rata u Iraku i sa fotografijom čoveka koji se nalazi ispred istog regrutnog centra sa porukom-Srećna nova godina.Uspeli smo.

Policija je međutim saopštila jutros da nije pronašla nikakvu vezu između pisama i napada. Slični incidenti nedavno su se dogodili u meksičkom i britanskom konzulatu u Njujorku. U sva tri slučaja, biciklista je izvršio napad u rani jutarnjim satima, koristeći eksplozive slabog inteziteta.

Tragovi vode i do Kanade. Mediji su objavili da je tokom pretresa na graničnom prelazu pronađen dokaz povezan sa incidentom na Tajms Skveru i policija sada traga za pojedincima koji imaju veze sa napadom.

XS
SM
MD
LG