Linkovi

“Penelope” -  učenje ljubavi uz Džejmsa Mekavoja i Kristinu Riči


Kristina Riči i Džejms Mekavoj glume u savremenoj romantičnoj bajci o mladom paru i kletvi koja prati jednu porodicu, uz poruku da se ljubav – uči.

Glana junakinja, “Penelopa”, rodjena je sa prasećom njuškom. Bez ikakve šale, njeno ljupko, nežno lice “krasi” i praseći nosić.

Za sve je kriva kletva koja je pre više generacija bačena na njenu porodicu. Posle detinjstva u kome su je stalno zadirikivala druga deca, i surovo radoznalih tabloida rešenih da dodju do fotografija “devojčice-praseta”, roditelji su je držali pod ključem u svojoj velikoj kući. Penelopa je sada mlada žena, I moraju da joj nadju muža jer se ispostavlja da je jedini način da se skine kletva da se pronadje neko ko će je voleti onakvu kakva jeste. Medjutim, čim Penelopa pokaže svoje lice, potencijalni udvarači beže.

Jedini koji ne pobegne od nje je kockar Maks koga je napustila sreća u kocki. U početku on ostaje uz nju zato što ga je uporni reporter angažovao da snimi Penelopine fotografije, ali onda je bolje upozna, I uspeva da je navede da izadje iz svoje ljušture.

Penelopa počinje da izlazi iz kuće… u početku sa šalom umotanim oko lica, ali, kada uvidi da je ljudi prihvataju, ona pokazuje lice svetu, sve zajedno sa nosem. Penelopu glumi Kristina Riči.

“Ovaj film je za mene bio odlična prilika da se bavim drugačijom glumom nego ikada ranije, jer kad smo na početku snimanja čitali scenario, shvatila sam da bi to lako mogao da bude crtani film. Pomislila sam da ću moći da imam pokrete kakve vidite kod Diznijeve animacije, a pošto pola lica zapravo nije bilo moje, ili je pokriveno šalom, taj stil glume mi je dobro “legao”, bilo je veoma zabavno”.

Ris Viderspun glumi energičnu Eni, koja radi kao kurir na motociklu. Ona se sprijatelji sa Penelopom i postaje njen vodič kroz svet van kuće njenih roditelja. Dobitnica Oskara Viderspun je takodje producent filma.

“To je divan, fantastičan bioskopski ugodjaj, ali u njegovom središtu je sjajan ženski karakter, žena koja je snažna i ambiciozna ali mora da prodje odredjeni put da bi pronašla samu sebe”.

Škotlandjanin Džejms Mekavoj usvojio je američki akcenat da bi glumio Maksa, i kaže da njegov lik nauči podjednako važnu životnu lekciju kao i Penelopa.

“Nije kletva ta koja je moćna, u pitanju je moć koju vi dajete kletvi. Poštujte sebe. Ne tražite poštovanje od drugih. Ne pokušavajte da dobijete obožavanje drugih ili prihvatanje drugih jer na kraju od toga neće imati nikakve koristi, čak I kada ga dobijete. Poštujte sebe I prihvatite sebe, a onda će vas I drugi prihvatiti. Dok ne poštujete sebe, ništa nećete postići”.

Film “Penelopa” režirao je Mark Palanker po scenarinju Lesli Kejveni. U glumačkoj postavi su još i iskusna komičarka Ketrin O Hara kao preterano zaštitnički nastrojena majka glavne junakinje, i Piter Dinklidž koji tumači novinara tabloida koji na kraju zažali što je narušavao privatnost drugih.

XS
SM
MD
LG