Linkovi

Kabinet premijera: Vojislav Koštunica će se sastati sa Borisom Tadićem


Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica sastaće se sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem po njegovom povratku u zemlju. Kako je navedeno, u saopštenju za štampu, "u trenutku kada se najavljuje protivpravno slanje Misije EU na Kosovo i Metohiju, čime je neposredno ugrožen suverenitet, teritorijalni integritet i ustavni poredak Srbije, i u trenutku kada se najavljuje da će predsednik privremene pokrajinske vlade Hašim Tači 17. februara proglasiti jednostranu nezavisnost Kosova, podrazumeva se i neophodan je sastanak nosilaca najvažnijih državnih institucija".

Predsednik Srbije Boris Tadić najavio je danas da će po povratku sa Konferencije o bezbednosnoj politici koja se od 8. do 10. februara održava u Minhenu pozvati premijera Vojislava Koštunicu i predsednika parlamenta Olivera Dulića da pronadju rešenje za novonastalu političku situaciju.

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je da bi održavanjem vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji bila "uklonjena glavna prepreka za njen razvoj, odnosno Koštunica".

On je izrazio očekivanje da će predsednik Srbije Boris Tadić inicirati raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora i ocenio da je rad vlade u poslednjih godinu dana produbio probleme u zemlji.

"Kako može politika koja je dobila podršku 2.300.000 ljudi da se povlači pre politikom koju ne podržava više niko?", upitao je Jovanović.

Princ Aleksandar Karađorđević pozvao je sve političke faktore u zemlji na jedinstvo i zajednički interes kako bi država i njene institucije izašli iz krize. On je upozorio da kriza može da ima trajne negativne efekte na društveni, politički i ekonomski život, a posledice fatalne za izbor daljeg puta i sudbinu našeg naroda. Prema njegovim rečima, nosioci najviših državnih funkcija moraju da preuzmu punu odgovornost za svoje delovanje zbog boljeg života svih naših građana bez obzira na nacionalnu i vesku pripadnost.

XS
SM
MD
LG