Linkovi

Bivši guverner Masačusetsa Mit Romni povukao kandidaturu za predsedničku nominaciju


Bivši guverner Masačusetsa Mit Romni povukao je kandidaturu za predsedničku nominaciju republikanske stranke. Romni je u Vašingtonu kazao da bi njegova dalja borba sa Džonom Mekejnom mogla odložiti početak nacionalne kampanje, što bi omogućilo Hilari Klinton ili Baraku Obami da lakše pobede. Demokratski kandidati jasno su stavili do znanja da žele da povuku američke trupe iz Iraka-naveo je Romni ističući da ne želi da njegova kampanja, kako je kazao, podržava predaju teroru.

Nakon super utorka, senator Mekejn ima status favorita za osvajanje republikanske nominacije. Takođe ima više od polovine glasova delegata neophodnih da bude kandidat stranke za predsednika. U izbornoj trci i dalje učestvuju bivši guverner Arkanzasa Majk Hakabi, kao i poslanik u predstavničkom domu Ron Pol, koji znatno zaostaje za ostalim kandidatima.

U demokratskoj stranci, senatori Klinton i Obama ostvarili su značajne pobede u utorak, ali još nije poznato ko će osvojiti partijsku nominaciju. Demokratski kandidati sada su fokusirani na izbornu trku u Luizijani u subotu, te glasanje u Vašingtonu, Merilendu i Virdžiniji u utorak.
Senator iz Ilinoja već je prikupio sedam miliona dolara za kampanju od super utorka, dok je štab senatora Klinton objavio da je bivša prva dama pozajmila pet miliona dolara svojoj kampanji.

XS
SM
MD
LG