Linkovi

Osvajač četiri šampionska prstena Šekil O'Nil i zvanično u Finiksu


Osvajač četiri šampionska prstena i jedan od najdominantnijih centara u istoriji NBA lige, Šekil O'Nil novi je član Finiksa, objavljeno je danas na zvaničnom sajtu tog kluba. On je, u neočekivanoj trampi aktuelnih lidera Zapadne konferencije i poslednjeplasiranog tima Istoka, prešao u Finiks dok su novi članovi Majamija postali Ol star krilo Šon Merion i bek Markus Benks.

"O'Nil je šampion. Majami je ekipa u stvaranju i to nije bila dobra situacija za njega. Sa igračima koje će imati oko sebe u Finiksu, on neće morati da bude zvezda tima. Moći će da bude jedan od nosilaca igre, ali nosilac koji je potpuno drugačiji od svih ostalih", rekao je generalni menadžer Finiksa Stiv Ker.

On veruje da će Finiks sa O'Nilom biti bolji tim.

"Pitanje je samo da li u njegovom rezervoaru ima još goriva", rekao je trener Finiksa Majk D'Antoni.

O'Nil je prošao lekarske preglede, ali trenutno se nalazi van stroja zbog povrede kuka, koja ga muči od početka sezone. On u martu puni 36 godina, tako da sumnje u njegov pun doprinos imaju dobar osnov.

"Da nismo sigurni u Šekilovo zdravlje, ne bismo ni ulazili u ovu trampu", objasnio je Ker.

D'Antoni smatra da Finiks može da igra brzo sa O'Nilom, kao što su Los Anđeles Lejkersi imali "šoutajm" sa četrdesetogodišnjim Karimom Abdul-Džabarom.

"Dok nismo imali centra, pričali ste kako ne možemo da budemo šampioni bez njega. Sada kada smo ga doveli, ne možemo da budemo šampioni jer ga imamo. O'Nil nam ne treba da trči u kontranapad, samo neka uhvati loptu pod košem i doda je, a ima mnogo igrača koji će završiti akciju".

O'Nil prvi put tokom 15 sezona u NBA ligi nije izglasan za člana startne petorke na Ol star meču. Sa 14,2 poena po utakmici ove sezone beleži minimum karijere, a od 27. decembra je zbog povrede odigrao samo četiri meča. Njegov ugovor ističe leta 2010. godine i garantuje mu 40 miliona dolara. Majami je izgubio 20 od 21 meča.

XS
SM
MD
LG