Linkovi

Turska avijacija bombardovala položaje kurdskih pobunjenika u Iraku


Turska vojska je saopštila da su njeni avioni danas bombardovali oko 70 ciljeva kurdskih pobunjenika u severnom Iraku. Pripadnici lokalnih iračkih bezbednosnih snaga kažu da su bombardovana tri sela za koja se zna da su uporišta kurdskih pobunjenika, ali nema izveštaja o žrtvama.

Turska je proteklih meseci izvela nekoliko prekograničnih napada na uporišta pobunjenih Kurda. U međuvremenu, američke snage u Iraku su saopštile da je u operacijama protiv Al-kaide u Iskandariji, južno od Bagdada, u subotu greškom ubijeno 9 civila.

U vojnom saopštenju nema mnogo detalja, a lokalni stanovnici kažu da su žrtve poginule u američkim vazdušnim napadima. Američki zvaničnici su izrazili saučešće porodicama žrtava i saopštili da se slučaj istražuje.

Ubijeno 15 osumnjičenih terorista

Američka vojska je, u medjuvremenu, saopštila da su pripadnici koalicionih snaga u centralnom Iraku ubili 15 osumnjičenih terorista u operacijama protiv Al-kaide.

Navodi se da je operacija počela jučerašnjim napadom na mesto na kojem se okupljaju pripadnici Al-kaide u okolini grada Halisa. Koalicione snage su zatražile vazdušnu podršku i takođe zarobile 12 osumnjičenih osoba.

U međuvremenu, američke snage u Iraku su saopštile da je u operacijama protiv Al-kaide u Iskandariji, južno od Bagdada, u subotu greškom ubijeno 9 civila. U vojnom saopštenju nema mnogo detalja, a lokalni stanovnici kažu da su žrtve poginule u američkim vazdušnim napadima.

Američki zvaničnici su izrazili saučešće porodicama žrtava i saopštili da se slučaj istražuje.

XS
SM
MD
LG