Linkovi

SAD: Očekuje se da će Edvards i Đulijani objaviti povlačenje iz predsedničke kampanje


Republikanski senator iz Arizone, Džon MekKejn, izjavio je da je njegova jučerašnja pobeda na republikanskim preliminarnim izborima na Floridi, dala njegovoj kampanji snažan zamah uoči primarnih izbora i stranačkih skupova iduće nedelje, koji će se održati u više od 20 država. MekKejn je ubedljivo porazio bivšeg guvernera Masačusetsa, Mita Romnija, posle žestokog nadmetanja u za osvajanje 57 delegata iz Floride. MekKejn se sada našao na vodećoj poziciji uoči takozvanog ”superutorka,“ . februara.

Očekuje se da će bivši gradonačelnik Njujorka, Rudi Đulijani, danas objaviti da se povlači iz trke, pošto je na glasanju na Floridi završio na dalekom trećem mestu. Takođe se očekuje da će Đulijani pozvati birače da glasaju za MekKejna.

Na demokratskoj strani, izvori u kampanjskom štabu senatora iz Južne Karoline, Džona Edvardsa, najavili su njegovo povlačenje iz kampanje. Na stranačkim izborima u sopstvenoj državi, održanim u subotu, Edvards je takođe završio na trećem mestu. Na jučerašnjim izborima u okviru Demokratske stranke na Floridi pobedila je senatorka iz Njujorka, Hilari Klinton. Međutim, ta njena pobeda je samo simbolična jer je Demokratska stranka lišila Floridu stranačkih delegata zbog pomeranja primarnih izbora za kraj januara.

XS
SM
MD
LG