Linkovi

Posle Edvardsa očekuje se da će i Đulijani objaviti povlačenje iz predsedničke kampanje


Bivši demokratski senator iz Južne Karoline, Džon Edvards, objavio je da se povlači iz trke za Belu kuću. Govoreći danas u Nju Orleansu Edvards je rekao kako je vreme da se povuče kako bi, prema njegovim rečima, “istorija mogla da utre svoj put.” On je dodao da će Demokratska stranka učiniti što je potrebno da bude snažna i ujedinjena i da će u novembru ponovo preuzeti kontrolu nad Belom kućom. On nije nagovestio da li će podržati senatorku Hilari Klinton ili senatora Baraka Obamu.

Očekuje se da će bivši gradonačelnik Njujorka, Rudi Đulijani, objaviti da se povlači iz trke, pošto je na glasanju na Floridi završio na dalekom trećem mestu. Takođe se očekuje da će Đulijani pozvati birače da glasaju za MekKejna.

Republikanski senator iz Arizone, Džon MekKejn, izjavio je da je njegova jučerašnja pobeda na republikanskim preliminarnim izborima na Floridi, dala njegovoj kampanji snažan zamah uoči primarnih izbora i stranačkih skupova iduće nedelje, koji će se održati u više od 20 država. MekKejn je ubedljivo porazio bivšeg guvernera Masačusetsa, Mita Romnija, posle žestokog nadmetanja u za osvajanje 57 delegata iz Floride. MekKejn se sada našao na vodećoj poziciji uoči takozvanog ”superutorka,“ . februara.

XS
SM
MD
LG