Linkovi

NS: Podrška naporima Srbije i Rusije da se očuva teritorijalni integritet Srbije


Narodna stranka do kraja sedmice predaće u skupštinsku proceduru „Rezoluciju o podršci naporima Srbije i Rusije da se očuva teritorijalni integritet Srbije, kao i principi na kojima počiva povelja Ujedinjenih nacija“.

Inicijativu je podržalo 7.600 građana Crne Gore, čime je obezbijeđen i veći broj potpisa podrške od Ustavom predviđenog za njeno predlaganje za skupštinsku raspravu.

Narodnjaci kažu da bi Skupština Crne Gore, usvajanjem rezolucije, “podržala teritorijalni integritet Srbije i principe meunarodnog prava, čime se određuje i prema sopstvenoj budućnosti“.

„Ukoliko se dogodi da vlast odbije da rezoluciju uvrsti na dnevni red Skupštine i o njoj se izjasni pred licem javnosti, NS će to smatrati potvrdom odluke vladajućeg režima da će podržati rasparčavanje Srbije, kao što je to nedavno i najavio predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović“, kažu u NS.

Dodaju da eventualno priznavanje nezavisnosti Kosova od strane Podgorice „može imati nesagledive posljedice po teritorijalni integritet Crne Gore, koja je jedna od meta projekta "Velike Albanije", a o odnosima sa Srbijom ne treba ni govoriti“.

Prethodno, lider vladajuće crnogorske stranke Milo Đukanović rekao je da se Crna Gora opredijelila da postane dio EU i naglasio da želi da poštuje njene odluke.

‘’Naravno, Crnoj Gori ne pripada uloga barjaktara kada je u pitanju nezavisno Kosovo i svakako neće hitati da ga prizna. No, u konačnici će to uraditi kao i ostale zemlje regiona’’, rekao je Đukanović, a objavile su podgoričke ‘’Vijesti’’.

I predsjednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić rekao je da će se Crna Gora, kada je u pitanju Kosovo, ponašati kao i zemlje EU.

XS
SM
MD
LG