Linkovi

Senator Edvard Kenedi podržao Baraka Obamu


Američki senator i potencijalni predsednički kandidat, Barak Obama, dobio je podršku jednog od najistaknutijih demokratskih senatora, Edvarda Kenedija.

Govoreći danas u Vašingtonu Kenedi je rekao da je Obama obdaren vanrednim rukovodećim i karakternim crtama, i da je u stanju da obnovi uverenje Amerikanaca da su najbolji dani pred njima.

Kenedijeva podrška usledila je posle krupne pobede senatora Obame na primarnim stranačkim izborima u Južnoj Karolini, gde je porazio senatorku Hilari Klinton.

Američka štampa piše da su Klintonovi dugo vršili pritisak na Teda Kenedija da ostane neutralan, s obzirom na to da senator koji ima status ikone liberalnog pokreta, uživa veliku podršku i unutar stranke i među donatorima.

Kenedi je navodno prelomio nezadovoljan odnosom kampanje Hilari Klinton prema senatoru Obami.

Njujork tajsm procenjuje da su dvije najuticajnije familije u demokratskoj stranci sada podeljene po pitanju podrške predsedničkom kandidatu.

Na republikanskoj strani, bivši guverner Masačusetsa, Mit Romni i senator iz Arizone, Džon mekKejn, u tesnoj su trci uoči republikanskih primarnih izbora u utorak, na Floridi.

Ti izbori smatraju se za ključne uoči takozvanog super utorka, 5. februara, kada će se glasati u 22 američke države.

XS
SM
MD
LG