Linkovi

U bombaškom napadu u Mosulu poginuli komandant policije i dva policajca


Iračke vlasti su saopštile da su u samoubilačkom bombaškom napadu u Mosulu na severu zemlje, poginuli komandant policije i dva policajca, koji su prethodno obišli poprište jučerašnje smrtonosne eksplozije u sunitskom delu grada. Nadležni kažu da je napadač, odeven u policijsku uniformu, prišao komandantu i detonirao eksploziv u prsluku. Komandant policije je hitno prebačen u obližnju bolnicu, gde je nešto kasnije podlegao ranama.

Najmanje 18 ljudi je poginulo i više od 148 je ranjeno u bombaškom napadu na stambenu zgradu u Mosulu, na severu Iraka, poslednji je bilans koji je danas saopštila iračka policija.

"Bezbednosne snage nastavljaju akciju spasavanja. Do jutros je iz ruševina izvučeno 18 tela", rekao je policijski general Abdel Karim al-Džuburi.

Prema rečima očevidaca, jučerašnja eksplozija jedna je od najvećih oje su odjeknule u Mosulu, gde su utočište pronašli pripadnici terorističke organizacije Al-Kaide pošto su proterani iz Bagdada i zapadne provincije Anbar. Bomba je odjeknula dok su pripadnici iračke vojske u Iraku vršili pretres u trospratnoj zgradi, a medju poginulima su i tri iračka vojnika. Od siline eksplozije oko 15 okolnih kuća se urušilo.

Vojska SAD u Iraku je, takodje, sprovodila ovog meseca opsežne operacije protiv Al-Kaide na severu zemlje. U tim akcijama je proteklih dana poginulo oko 20 pobunjenika.

XS
SM
MD
LG