Linkovi

Ekološki prihvatljiva vozila dominiraju na sajmu automobila u Detroitu


Više od 6400 izveštača iz 42 zemlje imalo je priliku da razgleda prvi ovogodišnji međunarodni sajam automobila, u Detroitu, koji će narednog vikenda biti otvoren za publiku. Ove godine, glavne teme su mala potrošnja i malo zagađivanje.

Na sajmu u Detroitu izloženo je 700 vozila svih važnijih svetskih marki. Među njima nalazi se oko 50 sasvim novih modela. Američki proizvođači ulažu velike napore u prenošenje težišta na ekološki čistije motore, pa su izložili čitav niz štedljivih vozila koja oslobađaju znatno manje štetnih gasova, kao što vozila sa hibridnim pogonom, sa pogonom na vodonik, etanol i biodizel. Dženeral Motors je objavio da je uložio znatna sredstva u firmu Kosaka inkorporejted, iz Ilinoisa, koja tvrdi da je razvila jeftinu tehnologiju za proizvodnju etanola od biljnih otpadaka.

Etanol se danas najčešće proizvodi od kukuruza, ali firma Kosaka tvrdi da može da ga proizvodi od kukuruzne šaše i drvenog iverja. Predsednik Dži-ema za Severnu Ameriku, Troj Klark, kaže kako njegova kompanija smatra da je došlo vreme da se postepeno udalji od oslanjanja na benzin.

Narednih 25 ili više godina ličiće na početak dvadesetog veka u autoindustriji. Javiće se razni sistemi pogona. U Sjedinjenim Državama danas, 96 odsto vozila pokreće benzin. To moramo da promenimo.“

Klark kaže da je industrija nepravedno optužena da sporo prihvata inovacije. Dži-em još uvek testira jednu novu vrstu akumulatora za svoj hibridni model Ševriolet Volt, i kaže da vozilo neće biti spremo za tržište još nekoliko godina. Veteran među novinarima koji prate automobilizam, Pol Ejzenstajn, kaže da proizvođači koriste detroitski sajam za predstavljanje takvih inovacija, ne američkim potrošačima već i onima širom sveta.

Proizvođači se ovde obraćaju na samo potrošačima već i svetskim medijima. Ovde mogu da dođu u kontakt sa svima, od malih internet blogera u Češkoj republici do velikih TV mreža u Severnoj Americi. Nije zato čudo što je ovde zastupljen praktično svaki značajniji proizvođač automobila, uključujući Kineze koji nastoje da se probiju na severnoameričko tržište.“

Pored nove tehnologije proizvođači su prikazali i snažne pikap kamionete, luksuzne džipove i limuzine, koji ne pitaju pošto je benzin. Pol Ejzenstajn kaže da potražnja za takvim vozilima i dalje postoji.

Istina je da Amerikanci vole velika i snažna vozila, vole da pokazuju mišiće, vole da u svojim vozilima imaju mesta za više putnika i da mogu da povuku ili ponesu veći teret. Zato smešno zvuče zahtevi da se prestane sa proizvodnjom snažnih pikap kamioneta i pređe na štedljiva vozila. Velika vozila se još dobro prodaju.“

Međutim, američka autoindustrija nalazi se pred krupnim izazovom: kako da zadovolji potražnju za velikim i snažnim vozilima, uz istovremeno poštovanje novih propisa koji traže od njih da smanje potrošnju goriva.

XS
SM
MD
LG