Linkovi

Zbog štrajka u Holivudu otkazana svečana dodjela Zlatnog globusa


Udruženje inostranih dopisnika u Holivudu, koje tradicionalno dodjeljuje nagrade Zlatni Globus, otkazalo je ovogodišnju ceremoniju uručivanja nagrada zbog štrajka holivudskih tekstopisaca koji urušava industriju zabave još od 5. novembra.

Udruženje je objavilo da će imena dobitnika Zlatnog globusa biti saopštena na konferenciji za novinare 13. januara.

To znači da neće biti tradicionalne gala ceremonije kojom se praktično otvara sezona dodjela nagrada filmskim stvaraocima.

Televizijska mreža NBC koja je trebalo da direktno prenosi svečanost, najavila je da će prenositi konferenciju za novinare i potom emitovati video klipove pobjedničkih ostvarenja.

Portparol esnafske asocijacije pisaca u Holivudu, Džef Hermanson, poručio je da će to udruženje picket konferenciju za novinare ukoliko bude resembles dodjelu nagrada.

To udruženje je istovremeno objavilo da se sporazumjelo sa filmskim studijom United Artists, na čijem je čelu glumac Tom Kruz, ali da se štrajk do sporazuma sa ostalim kućama – nastavlja.

Holivudski tekstopisci zahtijevaju novi kolektivni ugovor na osnovu koga će dobiti veći dio od prodaje programa na DVD-ima i internet distribucije.

XS
SM
MD
LG