Linkovi

Bil Gejts govorio na sajmu elektronike u Las Vegasu


Nekoliko mjeseci uoči povlačenja sa dnevnih dužnosti, kako bi se fokusirao na dobrotvorni rad, prvi čovjek Majkrosofta Bil Gejts održao je tradicionalni govor na medjunarodnom sajmu elektronskih uredjaja u Las Vegasu.

Istakao je da Majkrosoftove tehnologije postaju još moćnije i fleksibilnije zahvaljujući upotrebi u svakodnevnom životu. Hiljade ljubitelja tehnoloskih uredjaja satima su čekale na Gejtsov govor, ne očekujući da će on prikazati i video snimak u kome se podsmijava ideji da će nakon povlačenja u julu očajnicki tražiti drugi posao.

U oproštajnom videu (pogledajte), Gejts svira gitaru, moleći za mjesto u grupi U2 i lobirajuci za predsjedničku kandidaturu. Uoči projekcije, Bil Gejts je kazao da nije siguran kako će izgledati njgov posljednji dan na poslu, ali da će to definitivno biti prvi put u posljednjih tridesetak godina da ne radi puno radno vrijeme u Majkrosoftu.

Inače, najveći sajam elektronike u zemlji zvanično je počeo u ponedjeljak i trajaće do četvrtka. Očekuje se da će učestvovati blizu tri hiljade izlagača i da će sajam posjetiti oko 140 hiljada ljubitelja elektronike iz više od 130 zemalja.

Pored velikog broja posjetilaca, sajam će ove godine oboriiti i rekord po veličini izložbenog prostora. Elektronski uredjaji biće izloženi na prostoru veličine 140 hiljada kvadratnih metara.

Neki od najpopularnijih uredjaja u istoriji civilizacije debitovali su na ovom sajmu - video rekorder 1970., kamkorder 1981. i DVD 1996.

XS
SM
MD
LG