Linkovi

Podgorica: Predstavnici vlasti i opozicije čestitali pravoslavni Božić


Predstavnici crnogorske vlasti i opozicije čestitali su danas građanima, sveštenstvu, monaštvu i crkvenim velikodostojnicima Badnji dan i Božić. Predsednik crnogorske Skupštine Ranko Krivokapić čestitao je Božić mitropolitima Crnogorske i Srpske pravoslavne crkve, Mihailu i Amfilohiju, kao i pripadnicima drugih pravoslavnih crkava u Crnoj Gori, sveštenstvu i građanima pravoslavne veroispovesti.

"Neka nam najveći hrišćanski praznik podari snagu da izbrišemo razlike i posvetimo se Crnoj Gori na njenom putu evropske budućnosti. Posvetimo u ovim svetim danima pažnju porodicama i prijateljima, a onima koji misle drugačije od nas pošaljimo poruke mira i ljubavi", naveo je on.

Predsednik Demokratske partije socijalista Milo đukanović čestitao je Božić vernicima, sveštenstvu i građanima pravoslavne veroispovesti.

"Božićni dani predstavljaju simbol sloge, ljubavi, međusobnog razumevanja i uvažavanja i obavezuju na uzajamno poštovanje, afirmisanje sloge i zajedništva među ljudima, snaže veru u bolji život i opšte dobro", naveo je đukanović.

Lider Srpske liste Andrija Mandić čestitao je božićne praznike patrijarhu srpskom Pavlu, mitropolitu Crnogorsko-primorskom Amfilohiju, kao i episkopima Joanikiju, Filaretu, Grigoriju i Jovanu i svim pravoslavnim vernicima.

Čestitajući Božić patrijarhu, Mandić je poželeo i da "nas Božić učvrsti u veri i pomogne da odolimo brojnim iskušenjima, koja su danas najviše izražena na našem stradalnom Kosovu i Metohiji".

Predsednik Socijalističke narodne partije Srđan Milić čestitao je Badnji dan i Božić mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju, kao i episkopima Joanikiju, Filaretu, Grigoriju i Jovanu, jereju podgoričkom Veliboru Džomiću i svim pravoslavnim vernicima.

On je poželio da Božićni dani donesu radost, duhovni mir, vrline i vrednosti, spajajući Boga i zemlju, ljude sa Bogom i ljude jedne sa drugima.

Pravoslavnim vernicima, sveštenstvu i poštovaocima pravoslavne crkve Badnji dan i Božić čestitao je i potpredsednik Socijaldemokratske partije Ivan Brajović. I predsednica Hrvatske građanske inicijative Marija Vučinović čestitala je Božić vernicima pravoslavne veroispovesti.

XS
SM
MD
LG