Linkovi

Pervez Mušaraf: Benazir Buto je sama odgovorna, učinili smo sve


Pakistanski predsednik Pervez Mušaraf izjavio je danas da je moguće da je naoružani napadač pucao u Benazir Buto, ali i da je ona sama sebe izložila opasnosti i odbacio odgovornost za njenu smrt. Mušaraf je u emisiji "60 minuta" američke televizije Si-Bi-Es (CBS) izjavio da je njegova vlada učinila sve što je bilo u njenoj moći da obezbedi sigurnost liderki pakistanske opozicije, koja je prošle sedmice poginula u napadu na jednom političkom skupu u Ravilpindiju.

"Zbog toga što je bila van automobila, mislim da je to samo njena krivica. Ničija više. Odgovornost je na njoj", izjavio je Mušaraf u intervjuu za Si-Bi-Es.

Mušaraf je, na pitanje novinara da li je moguće da je Buto, pre samoubilačkog bombaškog napada, prvo bila upucana u glavu iz vatrenog oružja, odgovorio da je to apsolutno moguće.

Pakistanski predsednik je naglasio da je Benazir Buto bilo dodeljeno obezbeđenje kakvo niko u Pakistanu nije imao i odbacio bilo kakvu odgovornost za atentat na nju.

Zbog ubistva liderke pakistanske opozicije opšti izbori koji su prvobitno bili zakazani za 8. januar pomereni su za 18. februar. Očekuje se da će, posle svega, Pakistanska narodna partija ubijene Benazir Buto ostvariti najbolji rezultat.

XS
SM
MD
LG