Linkovi

Makedonska policija pronašla automobil iz kojeg je pucano na policiju


Makedonska policija pronašla je automobil "opel vektru", iz kojeg je ubijen jedan, a ranjena dva policajca. U vozilu je pronadjeno više komada automatskog oružja i raketni bacač.

"Počeli smo veštačenje automobila, da bismo utvrdili kako i kada je ovaj automobil falsifikovanih tablica ušao u Makedoniju, ko je njegov vlasnik, i druge detalje" rekao je portparol makedonskg MUP-a Ivo Kotevski.

On je kazao da se radi i na veštačenju oružja pronadjenog u vozilu, kako bi se utvrdilo da li je iz njega pucano na automobil specijalnih policijskih snaga.

Prema njegovim rečima, za sada nema nikakvih naznaka o identitetu i motivima napadača. Kotevski je precizirao da je "vektra" iz koje je pucano pronadjena u blizini skopskog sela Aračinovo, i da su u vozilu pronadjene dve automatske puške, jedan puškomitraljez, jedan raketni bacač i izvesna količina municije.

"Odmah nakon napada na policijsko vozilo 'lend rover' u kojem je bilo pet pripadnika jedinice za specijalne operacije 'Tigar', preduzete su neophodne mere, izvršena je istraga na mestu napada, zatvoreni su prilazi i drugo", rekao je Kotevski.

Napad iz automatskog oružja izvršen je u četvrtak kasno po podne u skopskom naselju Autokomanda, na autoputu prema Velesu. Jedan od trojice pogodjenih policajaca podlegao je povredama na putu ka bolnici, a druga dvojica su hospitalizovana i nalaze se van životne opasnosti.

XS
SM
MD
LG