Linkovi

Vujanović veruje da može pobediti u prvom krugu predsedničkih izbora


Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović vjeruje da, ukoliko bude predsjednički kandidat, može pobijediti u prvom krugu predsjedničkih izbora. Nebojša Medojević iz Pokreta za promjene i Andrija Mandić iz Srpske narodne stranke, za sada su jedini zvanični kandidati za predsjednika.

Aktuelni predsjednik Filip Vujanović kazao je da će odluka o tome ko će biti predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista biti donijeta odmah nakon božićnih praznika.

“Vidjećemo kakvi su planovi Mila Đukanovića. Ako o to ne želi, logično je da aktuelni predsjednik, ako kvalitetno radi, treba da ima punu nominaciju partije”, rekao je Vujanović.

On je kazao da bi bilo dobro da vladajuća koalicija ima zajedničkog predsjedničkog kandidata. No, nije tajna da većina pristalica crnogorske nezavisnosti nije voljna da podari glas Vujanoviću.

“Mislim da imam dobre šanse da ta pobjeda bude u prvom krugu kako ne bi iscrpljivali naše glasače. To bi značilo potvrdu svega što je bila moja temeljna opredijeljenost u ovom mandatu”, kazao je Vujanović.

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević smatra da ima realne šanse da uđe u drugi krug predsjedničkih izbora i pobijedi kandidata DPS-a, čime bi se stvorile mogućnosti za dublje promjene u Crnoj Gori.

On je ocijenio da je ključno da se građani oslobode straha od promjene, da shvate da promjene ne znače ništa loše nego šansu Crne Gore da napravi nešto bolje. Medojević je rekao da u drugom krugu predsjedničkih izbora očekuje podršku i ostalih opozicionih stranaka.

Lider Srpske liste Andrija Mandić ocijenio je da se predsjednički izbori moraju fokusirati na dva ključna pitanja: ‘’Kako na pravedan način, bez diskriminacije, preurediti Crnu Goru kao državu svih ravnopravnih naroda koji u njoj žive i kako organizovati bilo kakvu održivu legalnu ekonomiju koja može svima da obezbijedi dobar život“, kazao je on.

Po njegovim riječima, ni na jedno od ova dva suštinska pitanja režim nema odgovor.

XS
SM
MD
LG