Linkovi

Stil života toliko se promenio da je nekim osobama potreban menadžer


Mnoga zanimanja koja u prošlom veku nisu nikome padala na pamet danas su popularna, ne samo zbog dobre zarade.

Previše obaveza, nikada dovoljno vremena, rad na dva radna mesta, prezasićenost informacijama... Po knjigama, njuz magazinima, medicinskim časopisima, za porodičnim stolom... stučnjaci i obični građani sve češće raspravljaju o stresu kojeg izaziva današnji stil života. Mnogi Amerikanci veruju da su im sve mogućnosti otvorene, ali da jednostavno nemaju vremena da u njima uživaju. Onima koji to mogu sebi da priušte pomoć je na dohvatu ruke. Potrebno je samo da angažuju nekog od ”menadžera životnog stila.“

Te osobe nisu uglađeni savetnici ili stručnjaci za organizaciju, koji vam daju instrukcije kako da štedite na vremenu, odbacujete suvišne obaveze i uprostite svoj život. Menadžer životnog stila u potpunosti će se složiti sa vama da imate previše obaveza i premalo vremena i predložiće vam koje od tih obaveza da preuzme na sebe.

Na primer, jedan prezauzeti bračni par iz Njujorka poželeo je da kupi apartman u luksuznom kraju grada, sa određenim prodavnicama i pozorištima u blizini. Ali, kako nisu imali vremena da gledaju stanove, a ni poverenje u agente za prodaju nekretnina, koji bi gledali samo sopstveni interes, poverili su taj zadatak menadžeru životnog stila, koji im je našao savršen apartman.

U otmenom vašingtonskom predgrađu Meklejn, drugi menadžer planira svojim klijentima godišnje odmore, odvozi im kola na servise, pa čak organizuje sahrane za njihove umrle rođake. Menadžeri životnog stila sačekuju servisere za opravku kućnih aparata, rezervišu stolove u restoranima i ulaznice za pozorišta. Biraju dizajn za božićne čestitke, odvoze kućne ljubimce kod veterinara i organizuju svaki detalj večere na koju ste pozvali prijatelje.

Kao što možete da zamislite, usluge menadžera životnog stila nisu jeftine i mogu da iznose i sto dolara na sat, koliko naplaćuju neki od boljih psihijatara. Ali, ima li boljeg načina da sačuvate mentalno zdravlje nego što je prebacivanje nekih obaveza na nekoga drugog?

XS
SM
MD
LG