Linkovi

Likovi sa policijskih poternica na velikim elektronskim bilbordima


U novoj godini američke agencije za sprovođenje zakona nameravaju da osavremene svoje metode za borbu protiv kriminala. Federalni istražni biro, poznat po skraćenici FBI, objavio je nameru da u ovoj godini, u 20 većih gradova širom Sjedinjenih Država, instalira digitalne bilborde za prikazivanje likova ljudi za kojima traga.

Prema američkim zakonima, svaki zločin koji na bilo koji način prevazilazi granicu jedne države spada u nadležnost FBI-ja. Digitalni bilbordi su velike, elektronske oglasne table, obično postavljene kraj prometnog puta, sa toliko krupnim slovima i grafikom da mogu da se čitaju iz vozila u pokretu. Savremene elektronske bežične veze omogućavaju da se poruke na takvim bilbordima po potrebi menjaju trenutno. FBI kaže da će na novim bilbordima prikazivati likove ne samo kriminalaca za kojima se traga, već i otetih i nestalih osoba, pa čak i težih saobraćajnih prekršilaca. Probni bilbord postavljen u septembru, u Filadelfiji, već je doneo rezultate.

U oktobru su prepoznata i uhapšena dva teška kriminalca. U međuvremenu, njujorška policija - jedna od najvećih u Americi - odlučila je da ove godine uvede motorciklističke patrole sa električnim motorciklima. Kao prvo, oni ne zagađuju vazduh, a kao drugo, gotovo su nečujni, pa policajci mogu lakše da iznenade prestupnike. Sa jednim punjenjem akumulatora ovaj motorcikl može da pređe oko stotinu kilometara, prosečnom brzinom od oko 40 kilometara na sat, dok mu je maksimalna brzina 96 kilometara na sat.

XS
SM
MD
LG