Linkovi

Buš kaže da će i u 2008. raditi sve da zemlja bude bezbedna i prosperitetna


Predsednik Buš je rekao da je željan da se vrati na posao nakon što je Novu godinu dočekao sa porodicom i prijateljima na svom ranču u Teksasu.

Na početku svoje poslednje godine u Beloj kući, predsednik Buš je rekao da sprintuje ka cilju. Pre nego što se vratio u Vašington Buš je rekao novinarima u Teksasu da on i njegova supruga Lora Buš žele Amerikancima srećnu i novu 2008 godinu i mnogo zdravlja.

“Posebno želiim da kažem našim vojnicima i njihovim porodicama da ih ova zemlja ceni i poštuje, i da im poželim izvanrednu 2008. godinu. Upravo smo se vratili sa ranča; dobro smo se odmorili i dočekali novu godinu sa nekim našim prijateljima. Očekujem da se vratim u Vašington i da nastavim da radim da bi održao ovu zemlju bezbednom i prosperitetnom.”

Funkcioneri Bele kuće kažu da će se predsednik truditi da spreči svako povećanje poreza i vladinih troškova kako bi održao budžetsku ravnotežu.

Buš takodje želi da Kongres obnovi važnost jednog programa u oblasti obrazovanja obrazovni program koji predviđa dodatna testiranja učenika.

Što se tiče inostranstva, predsednik Buš je rekao da će raditi na rešenju sa dve države kako bi se prekinulo dalje nasilje izmedju Izraelaca i Palestinaca. Svoj gust program poseta inostranstvu predsednik Buš će započeti iduće nedelje, posetom Bliskom istoku.

XS
SM
MD
LG