Linkovi

Nju Ingland Pejtriotsi bez poraza i sa brojnim oborenim rekordima dočekuju NFL plej-of


Nju Ingland Pejtriotsi ušli su u istoriju NFL-a, kao prvi tim koji je ligaški deo sezone završio sa 16 pobeda, bez ijednog poraza. Pre 35 godina, Majami Dolfinsi su takođe imali stopostotan učinak, ali je ligaški deo sezone tada imao 14 utakmica. Doduše, Dolfinsi su te godine bez poraza okončali i plej-of, i sa skorom 17-0 osvojili jednu od dve titule šampiona u istoriji kluba.

Pejtriotsi su do 16. trijumfa u sezoni stigli dosta teško, nadoknadivši 12 poena zaostatka u drugom poluvremenu, za konačnih - 38:35 u Nju Džersiju protiv Džajantsa. Dvojica igrača Pejtriotsa ostvarila su rekorde NFL-a zahvaljujući dodavanju za “tač-daun” od 65 jardi, u poslednjoj četvrtini sinoćnje utakmice. Bio je to 50. tač-daun pas u sezoni za kvoterbeka Toma Brejdija, čime je srušio rekord Pejtona Meninga iz 2004, dok je za Rendija Mosa to bilo 23. “tač-daun” hvatanje u sezoni, čime je srušio rekord Džerija Rajsa iz 1987, kada je - doduše - ligaški deo sezone zbog štrajka bio skraćen na samo 12 utakmica.

Kao tim, Nju Ingland je postavio novi rekord po broju poena u sezoni - 589, odnosno 33 više od dosadašnjih rekordera - Minesota Vajkingsa iz 1998.

XS
SM
MD
LG