Linkovi

Skupštinski Odbor za bezbjednost i odbranu završio saslušanje Veljovića


Skupštinski Odbor za bezbjednost i odbranu završio je danas kontrolno saslušanje direktora Uprave policije Veselina Veljovića u vezi sa istragama o ubistvu Srđana Vojičića i napada na književnika Jevrema Brkovića.

Direktor Uprave policije Veselin Veljović rekao je da je policija učinila sve što je u njenim "stručnim kompetencijama" u vezi sa napadom na književnika Jevrema Brkovića i ubistvom Srđana Vojičića.

To je nakon sjednice Odbora za bezbjednost i odbranu, na kojoj je izvršeno kontrolno sasluanje Veljovića, rekao predsjednik tog tijela Dragan Kujović. On je naveo da u policiji smatraju da su napravili određeni napredak u istrazi.

Kujović je istakao da u Odboru postoje različite ocjene učinka policije koje se svode na pitanje da li policija ima dovoljno volje da rasvijetli slučaj.

“Većina članova Odbora misli da postoji spremnost, stručna i svaka druga, kod policije, da se slučajevi dovedu do kraja, a pojedini imaju i određene rezerve”, kazao je on.

Predstavnik Srpske liste Dobrilo Dedeić rekao je da je zatražio ostavku Veljovića zbog neuspjeha u istrazi o napadu na Brkovića i ubistvu Vojičića. On smatra da će ti slučajevi biti riješeni nakon smjene aktuelne vlasti.

Predstavnik Socijalističke narodne partije Velizar Kaluđerović podsjetio je da je sjednica Odbora počela 1. novembra kontrolnim saslušanjem Veljovića.

"Prekinuta je nakon što smo obavijestili direktora Uprave policije da je Brković na naše pitanje, rekao da bi prepoznao potencijalne napadače da mu je policija pokazala fotografije”, kazao je Kaluđerović.

On je ocijenio da se danas ne može sa sigurnošću potvrditi da li je policija učinila ono što je bilo neophodno i da li je predočila Brkoviću da konkretno tim povodom želi sa njim da razgovara.


XS
SM
MD
LG