Linkovi

Nebojša Medojević kandidat PzP na predstojećim predsedničkim izborima


Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević biće kandidat te stranke na predstojećim predsjedničkim izborima. Medojević je prihvatio kandidaturu nakon što je tokom unutarstranačkog kandidovanja dobio podršku u 19 opština, saopšteno je iz Pokreta za promjene.

Navodi se da je Medojevićevu kandidaturu podržalo 13 opštinskih organizacija PZP i šest Inicijativnih odbora.

Od 19 opštinskih organizacija, tri odbora su, pored Medojevića, predložili i potpredsjednike stranke - Branka Radulovića i Gorana Batrićvića.

’’Prihvataljenjem kandidature predsjednik PzP postao prvi je poznati predsjednički kandidat u narednim izborima’’, kaže se u saopštenju.

Medojevićevu kandidaturu potvrdiće Glavni odbor stranke. A vladajuća Demokratska partija socijalista odrediće na sjutrašnjoj sjednici Glavnog odbora kandidata te stranke za prvog predsjednika obnovljene države Crne Gore.

Predsjedništvo DPS-a razmatralo je večeras pitanje predsjedničkih izbora, ali će konačnu odluku o kandidatu te stranke dati Glavni odbor.

Proces predlaganja kandidata u opštinskim odborima je okončan. Najviše predloga ima za lidera DPS-a Mila Đukanovića, a potom za potpredsjednike Filipa Vujanovića, Svetozara Marovića i Željka Šturanovića.

Đukanović je ranije kazao da DPS ima najjači kadrovski potencijal za najodgovornije državne funkcije i da će njen kandidat pobijediti na predsjedničkim izborima.

On se nije izjašnjavao da li će se kandidovati za predsjednika Crne Gore.

Filip Vujanović je rekao i da je prirodno, ukoliko kandidat DPS-a ne bude Đukanović, da se mandat da aktuelnom predsjedniku Crne Gore, tj. njemu, ako je svoju funkciju obavljao valjano.

XS
SM
MD
LG