Linkovi

Nevreme u Sjedinjenim Američkim Državama, petoro mrtvih


Najmanje pet osoba je poginulo i više desetina je povredjeno u saobraćajnim nesrećama izazvanim mećavama i jakim vetrovima koji su zahvatili centralne delove SAD. Zbog nevremena su otkazani mnogi letovi, a vlasti su zatvorile delove glavnih autoputeva u centralnom delu zemlje.

Meteorološke službe su upozorile da je zbog mećava, jakih vetrova i leda opasno ili nemoguće putovati. Upozorenje se odnosi na savene države Ilinois, Ajova, Misuri, Viskonsin, Mičigen i Minesota. Metorolozi su najavili da će tokom noći na severu Mičigena u pograničnom delu sa Kanadom pasti do 17 centimetara snega.

U saobraćajnim nesrećama izazvanim nevremenom tri osobe su u subotu poginule u Minoseti. U Teksasu u lančanom sudaru više od 50 vozila takodje u subotu je poginula jedna osoba, a 18 je povredjeno.

Na severoistoku Kanzasa najmanje jedna osoba je poginula u lančanom sudaru 30 vozila, a vlasti su zatvorile deo autoputa u dužini od 65 kilometara. Nevreme je uticalo na vazdušni saobraćaj, u jednom od najprometnijih perioda u godini zbog predstojećeg Božića. Na medjunarodnom aeorodromu u Čikagu letovi kasne po sat vremena u proseku, a oko 170 letova je otkazano.

XS
SM
MD
LG