Linkovi

Đukanović kandidat vladajuće koalicije na predsjedničkim izborima


Milo Đukanović, uprkos optužbama iz Italije, najvjerovatnije će biti kandidat vladajuće koalicije na predsjedničkim izborima koji že biti održani u martu. Poznata su imena još nekolicine predsjedničkih kandidata.

Gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša rekao je da je lider Demokratske partije socijalista pod pritiskom članstva u vezi sa predsjedničkom kandidaturom i da vjeruje da će Milo Đukanović prihvatiti ono što bude tražila baza.

Funkcioner DPS-a je kazao da će Predsjedništvo te partije napraviti dbru analizu u vezi sa predsjedničkim izborima.

Mogoša je ranije već podržao kandidaturu aktuelnog predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića, ali se predomislio kada je shvatio da bi Đukanović ipak mogao pristati da se vrati na državne funkcije.

U opoziciji, koja pominjanje Đukanovićevog imena kao mogućeg kandidata vlasti stavlja u kontekst traženja imuniteta zbog optužbi iz Italjie, stvari su nešto neizvjesnije.

Socijalistička narodna partija pomjerila je odluku o izboru svog kandidata na predsjedničkim izborima za januar zbog izmjene Statuta, saopšto je lider stranke Srđan Milić. Ranije je bilo najavljeno da će SNP kandidata odrediti do Nove godine.

Statutom je predviđeno da se o predsjedničkom kandidatu mora izjasniti Kongres partije, a izmjenom Statuta biće promijenjena ta odredba.

U predsjedniučkoj trci skoro sigurno će se naći predsjednik PzP Nebojša Medojević, dok je Srpska lista najavila da će ime svog kandidata saopštiti 13. januara. Najvjerovatniji izbor SL biće predsjednik Srske narodne stranke Andrija Mandić.

Od nestranačkih kandidata, za sada je sigurno da će se za predsjednika Crne Gore nadmetati Dragan Hajduković, autor projekta Crna Gora-ekološka država i Blagota Mitrić, professor na Pravnom fakultetu, raniji predsjednik Ustavnog suda Crne Gore.

XS
SM
MD
LG