Linkovi

Najmanje 50 mrtvih u samoubilačkom napadu u džamiji u pakistanskoj oblasti Čarsada


Najmanje 50 osoba poginulo je jutros u samoubilačkom napadu u jednoj džamiji u pakistanskoj oblasti Čarsada, oko 30 kilometara jugoistočno od Pešavara.

Meta napada bio je bivši pakistanski ministar policije i saradnik predsednika Perveza Mušarafa, Aftab Ahmed Šerpao, koji u eksploziji nije povredjen, rekao je načelnk lokalne policije Feruz Šah.

"Najmanje 50 osoba je poginulo i više desetina ih je povredjeno", rekao je Šah, dodajući da strahuje da će bilans žrtava biti veći.

Lokalni zvaničnik zdravlja Sijed Kamal je rekao da je u napadu poginulo izmedju 45 i 50 osoba, kao i da da je oko 100 povredjenih.

Opozicioni lider ponovo u kućnom pritvoru

Pakistanske vlasti vratile su advokata Aitzaza Ahsana u kućni pritvor samo nekoliko sati pošto su ga privremeno pustile na slobodu. Ahsan je danas ponovo uhapšen dok je putovao iz svog doma u Lahoru u Islamabad, da bi se sastao sa smenjenim vrhovnim sudijom Iftikarom Čaudrijem. On je potom vraćen u njegov dom u Lahoru. Ahsan je juče privremeno pušten na slobodu radi proslave bajrama. Ahsan je pravni savetnik Iftikara Čaudrija, čije je smenjivanje u martu od strane predsednika Mušarafa izazvalo proteste širom zemlje. Prošlog meseca, Ahsan je pritvoren i stavljen u kućni pritvor u skladu sa vanrednim stanjem koje je 3. novembra zaveo predsednik Pervez Mušaraf. On je član Pakistanske narodne partije bivše premijerke Benazir Buto.

XS
SM
MD
LG