Linkovi

Lebron dobio duel sa Kobijem, produžeci u Majamiju i Denveru


Svega tri utakmice NBA sezone odigrane su u četvrtak uveče, ali uz pregršt uzbuđenja, pogotovo u Denveru, gde su Nagitsi tek posle dva produžetka pobedili goste iz Hjustona, pogotkom veterana Entonija Kartera, uz zvuk sirene, za konačnih - 112:111. Produžetak je odigran i na jugu Floride, gde je Nju Džersi posle dodatnih pet minuta naneo još jedan poraz Majamiju – 107:103.

Ipak, najveću pažnju američke sportske javnosti privukao je duel Klivlenda i Los Anđeles Lejkersa, odnosno verovatno dve najveće košarkaške zvezde današnjice – Lebrona Džejmsa i Kobija Brajanta. Susret dvojice najboljih strelaca NBA lige u ovom trenutku protekao je u znaku mlađeg. Lebron Džejms nadigrao je Kobija Brajanta u samoj završnici kada se utakmica "lomila" i sa 33 poena, 10 skokova i 5 asistencija predvodio svoj tim do važnog trijumfa, veče posle neprijatnog poraza u Njujorku, protiv jednog od najgorih timova lige. Bilo je 94:90 za Kavse, koji su okončali meč serijom 6:0, dok Lejkersi u poslednja četiri minuta nisu uspeli da poentiraju iz igre. Brajant je završio sa 21 poenom, po 5 skokova i asistencija, ali je promašio dva šuta u završnici, kada je Džejms od Saše Pavlovića preuzeo dužnost da ga čuva.

Pavlović je igrao 30 minuta, postigao 7 (2-5, 0-1, 3-4) poena, uz 5 skokova i 2 asistencije, dok sa druge strane Vladimir Radmanović nije uspeo da se "upiše" (-, 0-1, -). Za 11 minuta zabeležio je tri skoka, od toga dva u napadu tri lične greške.

XS
SM
MD
LG