Linkovi

U Republici Srpskoj izborna tišina uoči nedeljnih predsedničkih izbora


U Republici Srpskoj danas izborna tišina uoči prevremenih predsedničkih izbora u
nedelju, raspisanih posle iznenadne smrti predsednika Milana jelića. Od juče je zabranjeno objavljivanje rezultata anketa i istražiavanja javnog mnjenja o mogućem pobedniku izbora.

U nedjelju od 7.00 biće otvoreno 1.958 biračkih mesta, 119 za glasanje u odsustvu i 62 za glasanje raseljenih osba koje su izrazile želju da glasaju u opštini u kojoj su živele 1991. godine. Pravo glasa ima 1.122.241 registrovanih birača. Za prevremene predsedničke izbore prijavilo se deset kandidata.

Rajko Kuzmanović kandidat je Saveza nezavisnih socijaldemokrata, Mladen Ivanić Partije demokratskog progresa, a Ognjen Tadić Srpske demokratske stranke.

Socijaldemokratska partija BiH kandidovala je Slobodana Popovića, Demokratska stranka invalida BiH Nedžad Delića, Narodna demokratska stranka Krstu Jandrića, Evropska ekološka stranka Nikolu Lazarevića, a Narodna stranka Radom za boljitak Antona Josipovića.

Kandidat Srpske radikalne stranke "Dr Vojislav Šešelj" je Mirko Blagojević, a jedini nezavisni kandidat je Dragan Đokanović. Centralna izborna komisija BiH najavila je da bi prvi preliminarni rezultati mogli biti poznati već u nedelju oko ponoći.

XS
SM
MD
LG