Linkovi

Loše vremenske prilike mogle bi praznično putovanje pretvoriti u noćnu moru


Aviokompanije i putnici nadali su se da će sve proteći po planu tokom ove praznične nedelje, ali magla, vetar i sneg već izazivaju nevolje svima koji su odlučili da za Dan zahvalnosti otputuju negde.

Gusta magla kasno sinoć i rano jutros u Los Anđelesu, problemi sa opremom na aerodromu u Dalasu, kašnjenje u Njujorku, Filaldelfiji, Čikagu i Atlanti. Za neke je glavobolja u vezi sa prazničnim putovanjem - već počela.

U Burbenku u Kaliforniji na stotine putnika je zaglavljeno na aerodormu zbog magle, ali to nije jedini problem s vremenom. Sneg je već pao u nekim delovima severozapada i severoistoka zemlje, a očekuje se u Koloradu i nekim delovima Srednjeg zapada. Za one čiji letovi ne budu otkazani, Agencija za bezbednost saobraćaja objavila je novi spot na svojoj internet stranici sa savetima kako da se brzo prođe kroz kontrolne punktrove na aerodromima. Novi savet je da se stvari u ručnom prtljagu slažu u slojevima – odeća, elektronika, pa lična higijena, kako bi inspektori mogli brzo da ga pregledaju.

Na auto-putevima očekuju se gužve, iako je cena benzina skočila dodatnih 13 centi za galon u poslednje dve nedelje i sada prosečno iznosi 3 dolara i 9 centi. Auto-moto savez SAD kaže da će saobraćaj biti gušći nego prošle godine i da će skoro 40 miliona ljudi putovati bar 80 kilometara od kuće.

XS
SM
MD
LG