Linkovi

Dvadeset četiri sata - može biti malo i mnogo - u zavisnosti od onoga šta radite


Dvadeset četiri sata, koliko traje jedan dan, može biti i malo i mnogo, u zavisnosti od onoga šta radite. Novinari časopisa TIME uložili su mnogo vremena i truda da prikupe gomilu statsitičkih podataka, kako bi došli do zaključka kako prosečan Amerikanac provodi svaki dan svog života.

Ko ustaje u 7 ujutro? Dve trećine Amerikanaca,koji dele krevet sa drugom osobom, ili kućnim ljubimcem. Prosečnom Amerikancu treba između18 i 36 minuta da doručkuje ... 24 minuta za doterivanje odnosno nešto više ako se radi o Amerikanki. Prevoz do posla prosečno traje 25 minuta, u automobilu starom osam godina. Devet od deset osoba oseća se bar umereno dobro u vezi sa poslom koji rade.

Slobodno vreme? Prosečni Amerikanac ima ceo sat više od prosečne Amerikanke. Na vežbanje Amerikanci u proseku odvajaju 17 minuta dnevno, ali to je samo prosek – osam od deset osoba ne vežba nikad! Prosečno domaćinstvo ima više televizora nego članova porodice. U proseku, Amerikanci će večeras leći u krevet malo posle 10 sati, ali će samo polovina njih - spavati dobro.

XS
SM
MD
LG