Linkovi

Boston i dalje jedini bez poraza, Darko Miličić odličan protiv Jao Minga


Posle 15 dana takmičenja u novoj NBA sezoni, samo jedan tim je bez poraza. Boston Seltiksi, koji su angažovanjem Reja Alena i Kevina Garneta ovog leta preko noći postali jedan od kandidata za titulu, za sada opravdavaju očekivanja, a šestu uzastopnu pobedu na startu šampionata ostvarili su u Indijanapolisu - 101:86.

Domaći Pejsersi uspeli su da održe korak sa favorizovanimgopstima samo u prvoj četvrtini, a potom je velika trojka Bostona bila nezaustavljiva. Pol Pirs je 17 od ukupno 31 poena postigao u drugoj četvrtini, Rej Alen svih 17 poena u drugom poluvremenu, dok je Kevin Garnet završio sa 18 koševa i 11 skokova, čime je nastavio niz "dabl-dablova" u zelenom dresu. Pirs je takođe imao 11 uhvaćenih lopti i 6 asistencija. S druge strane, Deni Grejndžer je završio sa 24 poena, ali je Indijana ipak doživeli četvrti poraz zaredom, posle tri trijumfa na startu šampionata.

Od košarkaša iz Srbije i Crne Gore sinoć su nastupili samo Darko Miličić i Vladimir Radmanović, a pobedi se radovao samo centar Memfisa, koji je sa rekordom sezone 20 poena (9-14, -, 2-4), 6 skokova, po 2 ukradene lopte i blokade za 35 minuta, bio jedan od najzaslužnijih za trijumf Grizlija nad Hjustonom 105:99. Trejsi Mekgrejdi je bio nezadrživ sa 41 poenom, ali je Miličić neutralisao Jao Minga, koji je ipak postigao 22 poena i 7 skokova. Rokitsi su imali kontrolu tokom prve tri četvrtine, Memfis je preuzeo vođstvo u poslednjoj, ali nijedan tim nije uspevao da prelomi meč. Na kraju, presudila su slobodna bacanja Pau Gasola i Kajla Lourija, koji su minut pre kraja doneli svom timu nedostižnu prednost. Gasol je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 26 poena, a istakli su se i Majk Miler sa 17, odnosno Rudi Gej sa 16 poena.

Vladimir Radmanović nije se naigrao protiv zvaničnih šampiona u San Antoniju, za 19 minuta postigao je 4 poena (2-5, 0-2), uy po 2 skoka i asistencije, ali ni njegovi saigrači nisu bili mnogo bolji, uključujući i Kobija Brajanta, koji je doduše imao tri atraktivne blokade. Međutim, Brus Bouen je bio sjajan u odbrani nad Brajantom, zadržao ga na 18 poena, daleko ispod Kobijevog ovosezonskog proseka, a sa druge strane postigao i 23 poena, pogodivši svih šest pokušaja za trojku. Sparsi su sve u svemu pogodili 13 trojki i dvocifrenu prednost stečenu u završnici druge četvrtine lako sačuvali do kraja - 107:92.

XS
SM
MD
LG