Linkovi

Poginulo šest pripadnika Medjunarodnih snaga i tri avganistanska vojnika


Šest vojnika iz sastava Medjunarodnih snaga NATO za održavanje mira u Avganistanu kao i trojica avganistanskih vojnika poginulo je u sukobima na istoku zemlje, saopštila je danas komanda Isaf, a prenose.

"Šest vojnika Isaf i trojica pripadnika avganistanskih snaga poginulo je juče tokom sukoba koji su počeli posle podne na istoku Avganistana", navodi se u saopštenju ali se ne preczira nacionalnost poginulih vojnika.

U tim sukobima je ranjeno osam pripadnika Isaf i 11 avganistanskih vojnika. Isti izvor navodi da je sukob izbio nakon zasede pobunjenika u koju je upala patrola pripadnika Isaf i avganistanskih vojnika.

"Medjunarodne snage zajedno sa avganistanskim vojnicima odbile su pobunjenike uz pomoć lakog naoružanja, raketnih bacača, artiljerije i helikoptera", navodi se u saopštenju.

Većina stranih vojnika rasporedjenih na istoku zemlje su Amerikanci. Prema podacima agencije Frans pres, od početka godine u Avganistanu je, uključujući i jučerašnji napad, poginulo ukupno 200 stranih vojnika, dok je prošle godine stradao ukupno 191 pripadnik Isaf.

Medjunarodne snage za održavanje mira u Avganistanu koje predvode SAD broje oko 40.000 vojnika iz 37 zemalja.

XS
SM
MD
LG