Linkovi

Ana u polufinalu, Jelena bez šansi posle poraza od Čakvetadze


Dan pre završetka takmičenja po grupama na završnom turniru sezone za teniserke u Madridu poznate su sve četiti polufinalistkinje. Posle najbolje teniserke sveta Žistin Enan, koja je plasman u polufinale obezbedila juče, danas su se među četiri najbolje na Soni Erikson šampionatu našle Marija Šarapova, Ana Ivanović i Ana Čakvetadze.

Srpska teniserka plasman u polufinale praktično je obezbedila sa dve pobede u prethodna dva dana, ali su postojale teoretske šanse da bude eliminisana. Međutim, današnjom pobedom Šarapove nad Svetlanom Kuznjecovom - 5:7, 6:2 i 6:2, profitirala je i Ana Ivanović, a njih dve će u sutrašnjem međusobnom duelu odlučiti kome će pripasti prvo, a kome drugo mesto u Crvenoj grupi. Svakako, pobeda u tom meču biće značajna, jer će bolja iz tog meča u polufinalu izbeći Enan, koja nije izgubila meč od Vimbldona i iza sebe, sa današnim trijumfom nad Merion Bartoli6:0 i 6:0 – ima 23 uzastopne pobede!

Poslednji učesnik polufinala je drugoplasirana u Žutoj grupi, Ana Čakvetadze, koja je u poslednjem meču večerašnjeg programa pobedila Jelenu Janković – 6:4, 0:6 i 6:3 posle sat i 37 minuta igre. Stoga će sutrašnji duel Janković i Merion Bartoli, koja je zamenila povređenu Serenu Vilijams biti samo revijalnog karaktera, baš kao i meč Kuznjecova - Hantuhova.

XS
SM
MD
LG