Linkovi

Drugi čovek Al Kaide optužio libijskog vodju Moamera Gadafija


Ajman al-Zavahiri, drugi čovek terorističke mreže Al Kaida, optužio je libijskog vođu Moamera Gadafija da je neprijatelj islama i zapretio serijom napada na Libiju zbog njenih nastojanja da poboljša odnose sa SAD.

Na video snimku od gotovo pola sata koji je emitovan na islamističkim sajtovima koje obično koriste vođe al-Kaide, al-Zavahiri je takođe saopštio da se radikalna formacija Libijska islamistička borbena grupa pridružila Al-Kaidi. Reč je o ekstremističkoj grupi čijih više desetina članova služi kazne u libijskim zatvorima.

Al-Zavahiri je u istoj poruci pozvao narode zemalja Magreba "na sveti rat protiv SAD, Francuske i Španije", kao i na svrgavanje sadašnjih vlada u Tunisu, Maroku, Alžiru i Libiji za koje je rekao da su "robovi" Zapada.

"Islamska nacijo u Magrebu, nacijo otpora i džihada, tvoja deca se ujedinjuju zahvaljucjuhi islamu i džihadu protiv SAD, Francuske i Španije", poručio je drugi čovek al-Kaide.

"Podrži svoju decu koja se bore protiv neprijatelja i očisti naše zemlje od robova Gadafija, Zine El Abidinija, Buteflike i Muhameda VI", dodao je Al-Zavahiri aludirajući na šefove država Libije, Tunisa, Alžira i Maroka. Autentičnost najnovijeg video snimka jednog od vođa Al-Kaide još nije utvrđena.

XS
SM
MD
LG