Linkovi

Vebsajt urSession.com - revolucionarni način ulaska u muzički biznis


Nezavisni bendovi i oni koji nisu potpisali ugovor ni sa jednim studijem dobili su revolucionarnu platformu za promociju svog talenta zahvaljujući novoj digitalnoj muzičkoj zajednici. Veb sajt urSession.com muzičarima širom sveta pruža mogućnost da povećaju svoju publiku u nadi da će potpisati ugovor za snimanje albuma.

Dani kada su bendovi na početku karijere održavali svirke relativno anonimni, čekajući da budu “otkriveni” možda će postati prošlost – zahvaljujući Internetu. Pomoću vebsajtova za promociju, mladi bendovi sada mogu da podele svoju strast prema muzici sa globalnom publikom. Shavo Odadjian je basista američkog benda "System of a Down".

Osnovan 1995 u Los Andjelesu u Kaliforniji, bend trenutno pravi pauzu u radu, ali je Odadjian i dalje zauzet drugim muzičkim projektima. Jedan od tih projekata je vebsajt urSession.com, mesto gde umetnici iz svih delova sveta dobijaju priliku da se probiju u muzičkoj industriji.

"Muzičari širom sveta mogu da učestvuju na audiciji tako što će aploudovati audio ili video snimak svoje svirke, svoje grupe… Dobijaju priliku ne samo da potpišu ugovor sa nama, urSession Records, nego i bilo kojom drugom muzičkom kućom koja ih vidi na našem veb sajtu”, objašnjava Odadjian.

Bendovi i muzičari zainteresovani za sajber-svirke mogu da aplouduju svoj materijal na sajt, u nadi da će ostaviti utisak na lovce na talente.

"Meni i mom prijatelju i partneru pala je na pamet ideja da u svetu ima toliko sjajnih umetnika koji nemaju načina da se njihov rad vidi i čuje, koji čak nemaju novca ni da snime demo materijal zbog današnjeg stanja u svetu muzike, muzičke industrije koji izumire. Sada smo u četvrtom kvartalu godine u industriji koja ide nizbrdo, možete da potpišete ugovor i afirmišete se jedino ako poznajete nekog, ili imate dovoljno novca da upoznate nekog,” kaže Odadjian.

Rad muzičara koji imaju ambicije da se proslave ocenjuju drugi posetioci veb sajta. Odadjian smatra da je to inovativni način za pojavu novih talenata na muzičkoj sceni.

"Najbolji deo svega je što mogu da otkrijem mnogo dobrih umetnika koji inače nikada ne bi dobili priliku da se probiju,” kaže Shavo Odadjian.

Muzičar dodaje da mu je drago što će slušati nove bendove koji bi mogli da uzdrmaju muzičku scenu baš kao što je to radio "System of a Down" proteklih 13 godina.

Povezani članci

XS
SM
MD
LG