Linkovi

Bin Laden poziva na ujedinjenje pobunjenika u Iraku


Glas na snimku, osobe koja tvrdi da je vodja terorističke organizacije Al Kaida, Osama bin Laden, pozvao je sve pobunjeničke grupe u Iraku da se ujedine u svojoj borbi, javile su agencije.

"Neki od vas bili su nemarni prema jednoj dužnosti, a to je ujedinjenje vaših redova", rekao je Bin Laden u audio snimku koji je objavila saudijska televizijska stanica Al Džazira i apelovao na jedinstvo svih muslimana.

Autentičnost snimka za sada još nije potvrdjena, ali glas na traci odgovara onom koji je ranije objavljivan, a za koji je utvrdjeno da pripada Bin Ladenu.

"Interes islamske nacije prevazilazi ineterese pojedinačnih grupa ... Interes islamske nacije važniji je od interesa (pojedinačnih) država", rekao je najtraženiji svetski terorista.

Bin Laden je savetovao sve pripadnike Al Kaide "da izbegavaju da budu fanatični sledbenici jedne osobe ili jedne grupe", upozoravajuchi da neprijatelj pokušava da poseje razdor izmedju različitih islamskih grupa ubacujuchi svoje agente medju njih.

U Al Džaziri nisu naveli odakle potiče traka koju su objavili i kako je ta televizijska mreža došla do njih. Nije poznato ni kada je načinjen snimak za koji se pretpostavlja da je izjava Bin Ladena.

XS
SM
MD
LG