Linkovi

Pakistanska policija objavila fotografiju osumnjičenog bombaša samoubice


Pakistanska policija je objavila fotografiju osumnjičenog bombaša samoubice, umešanog u ubistvo najmanje 139 ljudi tokom prekjučerašnjeg svečanog dočeka bivše pakistanske premijerke Benazir Buto u Karačiju. Pakistanski mediji su objavili slike odsečene glave neidentifikovanog muškarca koji je možda odgovoran za smrtonosni napad, ali su vlasti saopštile da istražuju i spisak drugih mogućih krivaca. Ljutite pristalice Benazir Buto su danas protestujući zbog naada palile automobilske gume i gađale kamenjem automobile u prolazu u nekoliko delova Karačija. Benazir Buto je rekla da je znala da će biti meta atentata kada se vrati kući u Karači, ali da je odlučila da ne dozvoli da joj takve pretnje promene planove. Ona je juče izjavila da je jedna strana vlada obavestila da četiri tima ubica, među kojima i samoubilačke ekipe Talibana i Al-kaide, planiraju da je napadnu.

Ministri inostranih poslova Francuske, Italije i Španije doputovali u Liban

Ministri inostranih poslova Francuske, Italije i Španije su danas doputovali u Liban, da bi apelovali na suparničke frakcije da se dogovore o izboru novog predsednika i krenu ka razrešenju dugotrajnog političkog zastoja. Bernar Kušner, Masimo Dalema i Migel Anhel Moratinos su doputovali u jednodnevnu posetu Libanu tri dana pre nego što parlament treba ponovo da pokuša da izabere novog predsednika. Ministri treba da se sastanu sa funkcionerima vlade i opozicionim plitičkim liderima. Prethodna sednica parlamenta je odložena zbog neslaganja vladajuće antisirisjke većine i prosirijske opozicije koju predvode pripadnici Hezbolaha, a strahuje se da će i predstojeća sednica pretrpeti neuspeh.

U okršajima Hamasa i Fataha u Pojasu Gaze poginule dve osobe

Nadležni iz palestinske zdravstvene službe su saopštili da su u okršajima pripadnika policije organizacije Hamas i grupe saveznika Pokreta Fatah u Pojasu Gaze, poginule dve osobe, od kojih je jedan tinejdžer. Trineastogodišnji dečak je u unakrsnoj vatri pogođen metkom u glavu. Od izbijanja sukoba između pripadnika Hamasa i bratstva Hiles u sredu, poginulo je šest ljudi. Podsetimo da je Hamas preuzeo kontrolu nad Pojasom Gaze u junu, posle sukoba sa Fatahom.Taj pokret na čijem je čelu palestinski predsednik Mahmud Abas, stacioniran je na okupiranoj Zapadnoj obali.

XS
SM
MD
LG