Linkovi

Djelić: SAD podržavaju svaki dogovor o statusu Kosova i Metohije


Predstavnici američke administracije preneli su potpredsedniku Vlade Srbije Božidaru Djeliću da će SAD podržati svako rešenje za status Kosova koje se postigne s predstavnicima medjunarodne pregovaračke "trojke", saopšteno je iz Djelićevog kabineta. U saopštenju se navodi da su u razgovorima u Vašingtonu čelnici administracije apelovali na obe strane u pregovorima da se uzdrže od bilo kakvih jednostranih poteza i da se za rešenje bore isključivo diplomatskim sredstvima.

Djelić je u odvojenim susretima, u Vašingtonu razgovarao s pomoćnikom državnog sekretara SAD za evropska pitanja Danijelom Fridom i specijalnom pomoćnicom predsednika SAD zaduženom za Evropu Džudi Ensli. Potpredsednik vlade je nakon sastanka rekao da SAD očekuju skoro potpisivanje Sporazuma o podsticanju investicija, kao i da podržavaju proces evropskih integracija Srbije i saradnju u okviru Partnerstva za mir, dodaje se u saopštenju iz Djelićevog kabineta.

Djelić sutra nastavlja posetu SAD učešćem na godišnjoj skupštini Svetske banke i MMF-a, tokom koje će imati bilateralne susrete sa čelnicima tih institucija i predstavnicima zemalja G-8.

XS
SM
MD
LG