Linkovi

Zagreb: Vladimir Šeks najavio da će svedočiti na suđenju Glavašu


Predsednik raspuštenog saziva Hrvatskog sabora Vladimir Šeks saopštio je da će svedočiti na suđenju Branimiru Glavašu za slučajeve "selotejp" i "garaža", ukoliko sudsko veće prihvati predlog kojim je njegovo svedočenje zatražila Glavaševa odbrana.

"Ako sudsko veće prihvati predlog odbrane Branimira Glavaša za svedočenje u oba slučaja ja ću se kao građanin odazvati i svedočiti", rekao je Šeks.

Glavaševi advokati tvrde da je Šeks, kao predsednik osječkog Kriznog štaba, imao saznanja o ubistvima i mučenjima u garaži Sekretarijata za narodnu obranu i zločinima na obali Drave, gde je prema optužnici ubijeno deset civila.

Optužba i odbrana predložili su na poslednja dva ročiša više od 270 svedoka i brojne druge dokaze, poput veštačenja, čitanja dokumentacije, pa čak i pregledavanja televizijskog intervjua sa krunskim svedokom Krunoslavom Fehirom.

Glavaševa odbrana je kao svedoke među ostalima predložila i bivšeg ministra odbrane Martina Špegelja, bivšeg ministra unutrašnjih poslova Ivana Vekića i nekadašnjeg pročelnika obaveštajnih službi Josipa Perkovića.

Uz Glavaša za ratne zločine nad srpskim civilima u Osijeku optuženi su i Ivica Krnjak, Gordana Getoš-Magdić, Mirko Sivić, Dino Kontić, Tihomir Valentić i Zdravko Dragić.

XS
SM
MD
LG