Linkovi

Đoković pobedio Ferera, u četvrftinalu madridskog Mastersa ga čeka Ančić


Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira Masters serije koji se u Madridu igra za nagradni fond od preko dva miliona evra.

Dvadesetogodišnji Beograđanin, koji je u prvom kolu bio slobodan, a u drugom posle velike borbe pobedio domaćeg tenisera Fernanada Verdaska, namučio se i u trećoj rundi protiv još jednog Španca, nekada najboljeg igrača sveta Huan-Karlosa Ferera. Bilo je 6:3, 2:6 i 6:4 za Đokovića, posle dva sata i 13minuta igre. Treći nosilac je tako izjednačio rezultat ostvaren u Madridu prošle godine, pa će mu svaka sledeća pobeda uvećati bodovni saldo na ATP rang-listi.

Prvi naredni rival Novaka Đokovića biće Mario Ančić, koji je u trećem kolu bio bolji od Francuza Pol-Anrija Matjea – 6:4 i 6:3. Hrvatski teniser, koji se ove sezone mučio sa povredama i bolešću, u Madridu igra odlično, prethodno je eliminisao Marka Žikela i Džejmsa Blejka, a sa Đokovićem se do sada sastajao dva puta. Srbin je pobedio u drugom kolu US Opena pre dve godine, dok je Hrvat trijumfovao u osmini finala Vimbldona prošle godine.

U četvrtfinale se plasirao i 5. nosilac Čileanac Fernando Gonzales, koji je u prvom meču dana sa 6:4 i 6:2 pobedio Argentinca Huana Monaka. Njegov sledeći rival biće Nemac Nikolas Kifer, koji je sa 7:6 (5) i 7:6 (3) eliminisao Hrvata Iva Karlovića. Najbolji teniser sveta Rože Federer revanširao se Argentincu Giljarmu Kanjasu, za dva uzastopna poraza početkom godine, deklasiravši ga 6:0 i 6:3 za svega 53 minuta igre. Federerov sledeći protivnik biće pobednik duela između Austrijanca Kubeka i Španca Lopesa, koji se igra kasnije večeras. Poslednji četvrtfinalni par čine Argentinac David Nalbandijan, koji je pobedio mladog zemljaka Huana Del Potra - 6:2 i 6:4, i pobednik duela između drugog nosioca Rafaela Nadala i Britanca Endija Mareja.

XS
SM
MD
LG