Linkovi

Nekadašnja prva teniska zvezda Jugoslavije najavljuje povratak


Nekadašnja prva teniska zvezda Jugoslavije, ali i Australije, Jelena Dokić pokušava opet da se vrati tenisu.Talentovana teniserka, koja je 2002. bila četvrta igračica sveta, doputovala je prošle nedelje u Melburn sa željom da posle dvogodišnje pauze ponovo okuša sreću u tenisu i zaboravi problematične godine.

"Večernje novosti" prenose da je Teniski savez Australije obezbedio 24-godišnjoj Dokićevoj terene, sparing partnere i trenera kako bi započela sa žestokim treninzima i što pre stigla do dobre forme.

Ipak, Jelena Dokić, koja je poslednjih godina više privlačila pažnju javnosti svadjama sa ocem Damirom i vezom sa Tinom Bikićem, neće imati finansijsku podržku "ozija", što može biti problem.

Naime, Dokićeva je i prošle sezone pokušala da se vrati tenisu odlaskom u Nemačku, na akademiju Nikole Pilića, ali ju je veoma brzo napustila procenivši da nema dovoljno novca, kao i da hrvatski stručnjak želi da se obogati na račun njenih uspeha i karijere.

Dokićeva, koja trenutno nema rejting na WTA listi, ipak je, navodno, spremna da radi žestokim tempom u zemlji kengura, čiji pasoš takodje poseduje, a kao velika motivacija da se vrati u vrhunsku formu je i obećanje da bi zarad lepih prošlih vremena mogla da dobije "vajld kard" za učešće na Australijan Openu naredne sezone.

Dokićeva je u karijeri osvojila pet turnira, od kojih poslednje 2002. godine u Sarasoti i Birmingemu. Godinu dana ranije trijumfovala je u Rimu, Tokiju i Moskvi.

XS
SM
MD
LG