Linkovi

Kejsi odbacio kritike srpskog premijera Koštunice


Portparol Stejt departmenta Tom Kejsi odbacio je kritike srpskog premijera Vojislava Koštunice koji je optužio SAD da pokušavaju da spreče Albance sa Kosova da prihvate kompromis.

"Mi ništa ne sprečavamo. Zapravo, mi aktivno radimo kao deo Trojke preko ambasadora Frenka Viznera kako bi pomogli približvanje dve strane. Ali, takodje je jasno nama i drugim članicama trojke da postoji granica koliko možemo da damo vremena pregovorima", rekao je Kejsi na konferenciji za novinare.

Ranije danas premijer Srbije Vojislav Koštunica, reagujući na izjavu portparola Stejt departmenta da je plan Martija Ahtisarija o nadgledanoj nezavisnosti najbolje rešenje za Kosovo, rekao je da takve izjave američkih zvaničnika "imaju za cilj da po svaku cenu spreče kosovske Albance da prihvate kompromisno rešenje za pokrajinu".

"Nama je jasno, i mi smo to javno i privatno kazali, da je ukoliko ne dodje do sporazuma medju stranama, ono što mi verujemo da treba da se dogodi i ono s čim mi nameravao da napravimo pomak, jeste period nadgledane nezavisnosti Kosova", ponovio je Kejsi američki stav.

XS
SM
MD
LG