Linkovi

Novak Đoković u finalu-Janko Tipsarević poražen u polufinalu


Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale turnira u Beču pošto je savladao Italijana Andreasa Sepia sa 2:0, po setovima 6:4, 6:3. Protivnik Đokovića u sutrašnjem finalu bihe Švajcarac Stanislav Vavrinka, koji je u drugom meču polufinala savladao Španca Huana Karlosa Ferera.

"Ovo je bio moj najbolji meč do sada na turniru. Sepi je dobro igrao i srećan sam što sam uspeo da završim meč u dva seta", rekao je treći teniser sveta i dodao da nije bilo lako kao što izgleda rezultat.

Đoković je izgubio svoj servis u prvom gemu protiv 73. tenisera sveta, ali je uspeo da vrati brejk, dok je drugi napravio pri rezultatu 5:4, iskoristo je prvu set loptu i poveo sa 1:0. Đoković je na početku drugog seta oduzeo servis protivniku, a Sepi nije uspeo pri rezultatu 4:2 da iskoristi svoju jedinu šansu za brejk. Đoković je iskoristio prvu meč loptu u devetom gemu i plasirao se u sedmo finale ove godine. Turnir u Beču igra se za nagradni fond od 642.750 evra.

Janko Tipsarević poražen u polufinalu

Srpski teniser Janko Tipsarević izgubio je danas u polufinalu "Kupa Kremlja" u Moskvi od prvog nosioca Nikolaja Davidenka sa 2:0, po setovima 7:5, 6:1. U prvom setu teniseri su uspešno držali svoj servis tako da nije bilo brejka, pa je pobednik odlučen u taj-brejku. Na početku taj-brejka igrači su izgubili svoja dva servisa, a do kraja je vođena velika borba. Davidenko je iskoristio drugu set loptu i osvojio prvi set.

Davidenko, koji je trenutno četvrti teniser sveta, u drugom setu je napravio prvi brejk u četvrtom gemu i lako priveo meč kraju. Janko Tipsarević, 68. teniser sveta, je plasmanom u polufinale "Kupa Kremlja" postigao najbolji rezultat ove godine.

U finalu "Kupa Kremlja" Elena Dementijeva i Serena Vilijams

U finalu "Kupa Kremlja" u Moskvi sastaće se sutra ruska teniserka Elena Dementijeva i Amerikanka Serena Vilijams. Elena Dementijeva, trenutno 14. teniserka sveta, danas je u prvom polufinalu ubedljivo savladala svoju zemljakinju, 17. igračicu na WTA listi, Dinaru Safinu sa 2:0 , po setovima 6:1, 6:0.

U drugom polufinalnom meču Amerikanka Serena Vilijams, sedma teniserka na WTA listi, pobedila je drugu igračicu sveta Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu sa 2:0 , po setovima 7:6, 6:1. Nagradni fond "Kupa Kremlja" je 1.340.000 dolara.

XS
SM
MD
LG